Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@02:33:04 GMT

4 مرحله‌ برای انتخاب رشته تحصیلی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۴۳۷۱۲

فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهمی چند روزی است که شروع شده است اما برای انتخاب بهتر و منطبق با استعداد باید نکاتی را مدنظر داشت.
به گزارش فارس، هدایت تحصیلی از سال گذشته به پایه نهم و مقطع متوسطه اول منتقل شد و با توجه به عدم استقرار نظام جامع هدایت تحصیلی، صرفاً جنبه توصیه‌ای دارد ولی پس از استقرار نظام جامع مذکور، شرایط تغییر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدایت تحصیلی فرآیند ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش‌آموزان است تا ضمن آشنایی با استعدادها، علایق، توانایی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی خویش، شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی، حِرَف و مشاغل مورد نیاز جامعه را بشناسند و بر اساس آن، به صورت آگاهانه شاخه و رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند.
فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهمی از 20 تیرماه آغاز شده است و دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها به دنبال منابعی برای انتخاب بهتر هستند، مطالعه مطلب زیر برای انتخاب بهتر به همه پایه نهمی‌ها توصیه می‌شود:
*مراحل انتخاب رشته تحصیلی
برای انتخاب رشته تحصیلی بهتر است حداقل چهار مرحله را طی شود:
مرحله اول؛ شناسایی همه گزینه‌های موجود است. «همه گزینه‌های موجود» یعنی چیزی فراتر از کلیشه‌های ذهنی رایج، به عبارت دیگر، همه آن چیزی که از یک ذهن خلاق و پویا در شناسایی گزینه‌های ممکن انتظار دارید.
لازم است برای این بخش، وقت کافی اختصاص دهیم و سعی کنیم ذهنمان آزادانه و جسورانه به کنکاش بپردازد. مثلاً یک ذهن خلاق و پویا موفقیت را نه فقط در دانشگاه و نه فقط در شغل‌های نیازمند مدرک دانشگاهی، بلکه در همه گزینه‌های ممکن جست‌وجو می‌کند.
ابتدا ذهن خود را روی رشته‌ها و مشاغل موجود متمرکز کنید و سپس با کمک روش‌های اولیه، فهرست کاملی از آنچه به عنوان یک انتخاب، قابل اعتناست تهیه کنید.
مرحله دوم؛ بررسی همه گزینه‌های موجود است. پس از فراخوانی همه گزینه‌ها، اکنون نوبت به غربالگری می‌رسد. غربالگری چیزی شبیه استفاده از غربال‌های درشت و ریز به منظور محدودسازی گام به گام گزینه‌های اولیه است.
مرحله سوم؛ جمع‌آوری اطلاعات است. برای هر گزینه‌ای که در مرحله قبل بررسی می‌کنید، باید اطلاعات کافی جمع‌آوری شود. اطلاعاتی که مبنای تصمیم‌گیری و انتخاب شما بوده است. این یعنی تصمیم‌گیری «غیراحساسی و مستند».
مرحله چهارم تهیه برنامه عملی دقیق است. طی کردن مسیر یک تصمیم و یا برخورد با نتایج منفی و غیرمنتظره اجرای آن نیازمند داشتن برنامه‌ای دقیق است. اهمیت برنامه در تحقق تصمیم به حدی است که آن را جزئی از مراحل تصمیم‌گیری درست می‌دانند. این برنامه می‌تواند برنامه انتخاب آگاهانه و منطقی رشته تحصیلی و شغلی باشد.
*رغبت‌های شغلی افراد بهترین معرف شخصیت شغلی واقعی
از مهمترین مؤلفه‌هایی که در ارتباط با دسته‌بندی صفات افراد مورد استفاده قرار گرفته، می‌توان به تیپ‌های رغبت شغلی اشاره کرد.
بارزترین مدل‌های سنجش رغبت‌های شغلی در نظریه تیپ‌شناسی شخصیت شغلی هالند ارائه شده است. در واقع، ابتکار اصلی در این مدل، سنجش شخصیت شغلی براساس الگوی رغبت‌های شغلی آنهاست. به بیان دیگر در این دیدگاه، رغبت‌های شغلی افراد بهترین معرف شخصیت شغلی واقعی آنهاست.
تیپ شخصیتی و الگوهای محیط شغلی که آزمون‌های توانایی و رغبت تبیین می‌کنند شامل چند دسته است؛ الگوی محیطی واقع‌گرایانه، جستجوگرانه، هنری، اجتماعی، متهورانه و محیط‌های تحصیلی‌ـ‌شغلی قراردادی.
محیط‌های مرتبط با تیپ شخصیتی واقع‌گرایانه
کشاورزی، دامداری، خیاطی، ورزش‌کاری ، تجاری، صنعت‌گری، برق کاری، ماشین کاری، تعمیرکاری و مکانیکی از جمله مشاغل و محیط‌های واقع‌گرایانه هستند.
محیط‌ها و مشاغل واقع‌گرایانه به افرادی نیاز دارند که دارای قابلیت‌های عملی، مکانیکی، فیزیکی و یدی هستند و در این محیط‌ها فرصت‌هایی برای انجام فعالیت‌های قدرتی و فیزیکی فراهم می‌شود.
محیط‌های جستجوگرانه
شیمیدان، فیزیکدان، ریاضی‌دان، زیست‌شناس، زمین‌شناس، ستاره‌شناس و باستان‌شناس نمونه‌ای از مشاغل جستجوگرانه هستند.
موفقیت در مشاغل و محیط‌های جستجوگرانه نیازمند داشتن قابلیت‌های فنی، جستجوگرانه و سطوح بالای هوش و خلاقیت است، این‌گونه محیط‌ها به چشم‌اندازها و ارزش‌های علمی و هوشی بیشتر بها می‌دهند. از این رو در آنها، تلاش و موفقیت‌های علمی و هوشی مورد تشویق و تقویت قرار می‌گیرند.
محیط‌های هنری
مشاغلی همچون بازیگری، کارگردانی، نویسندگی ادبی، شاعری، مجسمه‌سازی، نقاشی (نه نقاشی ساختمان)، از نوع مشاغل هنری است. رشته‌های تحصیلی متناسب با این مشاغل نیز طبیعتاً ماهیت هنری دارند.
محیط‌های هنری نیازمند افرادی با توانایی‌های ابرازگرانه، پرمعنا و خلاقانه هستند این محیط‌ها به تجربه‌گرایی نسبت به ایده‌ها و تجربیات جدید بها می‌دهند، آنها تولیدات عاطفی، هنری و ادبی را مورد تشویق و تقویت قرار می‌دهند.
محیط‌های اجتماعی
معلمی مهدکودک، مشاوره خانواده، جامعه‌شناسی و پرستاری نمونه‌ای از محیط ‌های تحصیلی و شغلی اجتماعی هستند.
در محیط‌های اجتماعی به افرادی نیاز است که مهارت‌های بالایی در روابط بین فردی داشته باشند، محیط‌های اجتماعی به انگیزه‌های تعاون مدارانه و انسان‌دوستانه بها داده و رفتارهای سودمند و مفید برای دیگران را تشویق و تقویت می‌کنند.
محیط‌های متهورانه
سیاستمداری، فروشندگی، بازاریابی ، مدیریت تبلیغات، مدیریت روابط عمومی، معامله‌گری و واسطه‌گری امور کسب و کار نمونه‌ای از مشاغل متهورانه هستند.
محیط‌های متهورانه نیازمند افرادی با قابلیت‌های بی‌باکی و متقاعدکنندگی و تأثیرگذاری بالا هستند، در محیط‌های متهورانه به ارزش‌های قدرت‌مدارانه و سرمایه‌مدارانه بها می‌دهند و موفقیت در امر فروش، سیاست یا رهبری را تشویق و تقویت می‌کنند.
محیط‌های قراردادی
مشاغلی همچون کارمند اداری، حسابداری، دفترداری، مسئولیت برنامه‌ریزی بودجه، بازرسی کاری، و اپراتور کامپیوتر نمونه‌ای از مشاغل قراردادی هستند. رشته‌های تحصیلی حقوق، اسناد پزشکی، کتابداری، حسابداری و چاپ نمونه‌ای از رشته‌های تحصیلی قراردادی هستند.
محیط ‌های قراردادی به افرادی با مهارت‌ها و قابلیت‌های سازماندهی و تبعیت و تحقق استانداردها و قوانین نیازمند هستند.
محیط‌های قراردادی فرصت‌هایی را برای نمایش مهارت‌های مرتبط با حفظ اسناد و مهارت‌های نظارت قانونی فراهم می‌کنند.
**آشنایی با انواع مدارس دوره دوم متوسطه
*دبیرستان‌ها و هنرستان‌های دولتی عادی
دبیرستانها و هنرستان‌های دولتی عادی براساس محدوده جغرافیایی تعیین‌شده (محله)، از دانش‌آموزان همان محله به صورت رایگان ثبت‌نام می‌کنند. تعیین شرط معدل یا شرکت در آزمون ورودی برای ثبت‌نام در مدارس دولتی عادی، مجاز نیست.
دبیرستان‌ها و هنرستان‌های دولتی می‌توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی و تربیتی با اخذ مجوز از اداره آموزش و پرورش منطقه و اخذ هزینه مصوب از داوطلبان، کلاس‌های فوق برنامه دایر کنند که شرکت دانش‌آموزان در این کلاس‌ها اختیاری است.
*دبیرستان‌ها و هنرستان‌های هیأت امنایی
دبیرستان‌های هیأت امنایی دولتی هستند و توسط هیأت امنای مدرسه، اداره می‌شوند. ثبت‌نام در این مدارس رایگان و بر اساس محدوده جغرافیایی معین انجام می‌شود بنابراین تعیین شرط معدل یا شرکت در آزمون ورودی برای ثبت نام دانش‌آموزانی که محل سکونت آنان در محدوده جغرافیایی تعیین شده باشد مجاز نیست.
دبیرستان‌ها و هنرستان‌های هیأت امنایی می‌توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت برنا‌مه‌های آموزشی و تربیتی با اخذ مجوز از اداره آموزش و پرورش منطقه مربوط و اخذ هزینه مصوب از داوطلبان، کلاس‌های فوق برنامه دایر کنند. شرکت دانش‌آموزان در این کلاس‌ها اختیاری است.
*دبیرستان‌ها و هنرستان‌های نمونه دولتی
مدارس نمونه دولتی با گزنیش فارغ‌التحصیلان مستعد پایه نهم از طریق آزمون ورودی و تأمین امکانات مناسب و با مشارکت مالی اولیای دانش‌آموزان، باعث ارتقای آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان می‌شوند.
برنامه هفتگی این مدارس علاوه بر 35 ساعات دروس رسمی 8 ساعت فعالیت فوق برنامه آموزشی و پرورشی است که هزینه آن توسط اولیای دانش‌آموزان پرداخت می‌شود.
*دبیرستان‌های فرهنگ
دبیرستان‌های فرهنگ برای جذب دانش‌آموزان مستعد و علاقه‌مند به تحصیل در رشته ادبیات و علوم انسانی، تأسیس شده‌اند. این دبیرستان‌ها از طریق آزمون ورودی، دانش‌آموزان واجد شرایط را ثبت‌نام می‌کنند. شرط شرکت در آزمون ورودی دبیرستان‌های فرهنگ داشتن معدل کتبی 17 و بالاتر و کسب حداقل نمره 15 در تمامی مواد درسی پایه نهم است.
مدارس فرهنگ دولتی هستند و به صورت هیأت امنایی اداره می‌شوند و تحصیل در آنها رایگان است. دبیرستان‌های فرهنگ می‌توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت آموزشی و تربیتی، با اخذ مجوز از اداره آموزش و پرورش منطقه، کلاس‌های فوق برنامه را با دریافت هزینه از اولیای دانش‌آموزان دایر کنند و شرکت دانش‌آموزان در این کلاس‌ها اختیاری است.
*دبیرستان‌ها و هنرستان‌های شاهد
دبیرستان‌ها و هنرستان‌های شاهد یکی از انواع مدارس دولتی هستند که به منظور تقویت بنیه علمی و ارتقای کیفیت شرایط تحصیلی فرزندان ایثارگران فعالیت می‌کنند.
برنامه فرهتگی این دبیرستان‌ها 42 ساعت در هفته است و هزینه برگزاری جلسات آموزشی، پرورشی و پژوهشی مازاد بر برنامه درسی مصوب این مدارس براساس مجوز اداره کل مدارس شاهد و امور ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تعیین و توسط اولیای دانش‌آموزان پرداخت می‌شود.
ثبت‌نام دانش‌آموزان در این مدارس براساس اولویت‌های تعریف شده در دستورالعمل ثبت‌نام ویژه مدارس شاهد انجام می‌شود.
*دبیرستان‌های استعدادهای درخشان
این دبیرستان‌ها با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای برتر تأسیس شده‌اند. در سال تحصیلی 97ـ96 ثبت‌نام در پایه دهم این دبیرستان‌ها در شهر تهران به فارغ‌التحصیلان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان اختصاص دارد و تکمیل ظرفیت با برگزاری آزمون از سایر دانش‌آموزانی صورت می‌گیرد که در اسفندماه 95 در سامانه آزمون ثبت‌نام کرده‌اند.
برنامه هفتگی این دبیرستان‌ها شامل 42 ساعت در هفته است و هزینه برگزاری جلسات آموزشی، پرورشی و پژوهشی مازاد بر برنامه درسی مصوب این مدارس براساس مجوز مرکز پرورش استعدادهای درخشان تعیین و توسط اولیای دانش‌آموزان پرداخت می‌شود.
*دبیرستان‌های علوم و معارف اسلامی
این دبیرستان‌ها با مجوز وزارت آموزش و پرورش توسط نهادهای آموزشی‌ـ‌دینی همچون مدرسه عالی شهید مطهری، تأسیس می‌شوند.
ثبت‌نام در این مدارس بر اساس آزمون ورودی انجام می‌شود و هزینه تحصیل در این مدارس به عهده نهاد مؤسس است و در صورت برگزاری کلاس‌های فوق برنامه، هزینه آن از دانش‌آموزان دریافت می‌شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است

به گزارش قدس خراسان، یکی از دلایلی که موجب شد مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ از سوی سازمان بین‌المللی یونسکو انتخاب شود، رونق بازار خرید و فروش سنگ‌های تراش‌خورده عقیق و فیروزه در مشهد به ویژه بازار رضا(ع) بود که سال‌هاست به دست استادکاران گمنام این عرصه رقم می‌خورد؛ استادانی که تخصص، نام‌آوری و آموزششان در تراش گوهرسنگ‌ها خبر از میراثی غنی برای شهر مشهد می‌داد و بی‌آنکه خودشان بدانند، آغازگر مسیری بودند که نتیجه آن مطرح شدن نام مشهد در دنیا برای نخستین بار در زمینه گوهرسنگ‌ها بود. 

متأسفانه مشهدی‌های هنردوست و فعالان عرصه تراش گوهرسنگ، ۹اردیبهشت در گمنامی تمام یکی از استادان مطرح خود یعنی «استاد غلامرضا غلامیان» را برای همیشه از دست دادند.

مرحوم غلامیان که از هشت سالگی به واسطه پرکردن یک فراغت تابستانه همراه برادرش از یک کارگاه تراش سنگ در محله‌شان سردرآورد، با عشق و علاقه به مسیرش ادامه داد تا جایی که توانست تک‌تک اعضای خانواده‌اش را با تراش گوهرسنگ‌ها عجین کند و هنرش را به ۶ برادر دیگرش و بعدها به همسر، فرزندان و شاگردانش هم سرایت دهد. 

او از معدود استادان دغدغه‌مندی بود که در کنار آموزش سبک خود به شاگردانش، به روایت‌های مشتریان خارجی‌اش از تراش سنگ‌ها در کشورهای دیگر توجه کرد و همین امر سبب شد برای دریافت تخصص بیشتر در مهارت خود، راهی کشورهایی نظیر هندوستان شود و نامی ماندگار از خود به جای بگذارد.

فقدان استاد ارزشمند مشهدی را می‌توان به خوبی در گفته‌های مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی احساس کرد که خبر فوت را به رسانه‌ها این‌گونه داده است: «این هنرمند پیشکسوت تراش سنگ‌های قیمتی، نقش فراوانی در آموزش و تربیت هنرمندان این رشته در سطح خراسان رضوی داشت و در انتقال دانش حرفه‌ای تراش گوهرسنگ‌ها به خصوص در آموزش‌های مرتبط با مدارس و زندان‌ها بسیار تأثیرگذار بود. به طور یقین ضایعه فقدان استادی همچون غلامرضا غلامیان، تأثیر قابل توجهی بر روند آموزش حرفه‌ای این رشته خواهد گذاشت».

سیدجواد موسوی در گفت‌وگو با قدس خراسان درباره این استاد برجسته تراش عقیق استان عنوان می‌کند: استاد غلامیان یکی از پیشکسوتان گوهرتراشی بود که در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است. آموزش‌های استاد به گونه‌ای بود که طی چند ماه آموزش، این افراد مهارتی را کسب می‌کردند که اشتغال آن‌ها را تضمین می‌کرد.

وی ادامه می‌دهد: او به معنای واقعی یک معلم بود چرا که سعی و تلاشش فراتر از وظیفه بود. او با جان و دل، دانش‌آموزان و شاگردانش را با تواضع آموزش می‌داد و با وجود اینکه از ایثارگران دفاع مقدس بود؛ اما هیچ وقت از امتیاز ایثارگری استفاده نکرد و همیشه آموزش دادن به جای کسب درآمد، اولویت او بود.

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها نیز می‌گوید: متأسفانه چند روزی است عزادار از دست دادن یکی از استادان برجسته تراش عقیق هستیم؛ استادی که شاگردان بسیاری را به ویژه به تراش عقیق علاقه‌مند کرد و سبب شد تراش این سنگ رونق خوبی بگیرد.

ملیحه سلطانی به نحوه آشنایی با استاد غلامیان اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: زمانی که مشهد شهر جهانی گوهرسنگ‌ها شد، یکی از زیرساخت‌ها، زیرساخت فرهنگی و آموزش و ترویج تراش گوهرسنگ‌ها بود و همین امر مقدمه آشنایی ما با استاد غلامیان شد. به دنبال شناسایی اساتیدی بودیم که بتوانند در زمینه آموزش به ما کمک کنند و موجب تحول شوند. در یکی از بازدیدهای میدانی با استاد آشنا شدیم که با خانواده خود و چند شاگرد در یک کارگاه بدون امکانات خاص کار می‌کردند.

او استاد را فردی دغدغه‌مند می‌داند و می‌گوید: در همین بازدید و در سال ۹۶ استاد دغدغه‌هایش را درباره تراش گوهرسنگ‌ها به ویژه عقیق مطرح و تأکید کرد اگر به این عرصه توجه نشود، مخاطرات جدی این هنر را تهدید می‌کند. در ادامه به دلیل تخصص و تبحر  او را در هنرستان پیامبر اعظم(ص) برای آموزش به دانش‌آموزان جذب کردیم و استاد پذیرفتند استاد دانش‌آموزان ما باشند.

سلطانی به نقش استاد غلامیان در ماندگاری دانش‌آموزان هنرستان در رشته تراش سنگ‌های قیمتی اشاره و عنوان می‌کند: تا پیش از آمدن استاد به هنرستان، دانش‌آموزان به این رشته جذب نمی‌شدند و در نهایت اگر جذب می‌شدند، ماندگاری نداشتند و همیشه ما مورد نقد بودیم که این چه رشته‌ای است. اگر در یک کلاس ۳۰نفر ثبت‌نام می‌کردند، در نهایت تعداد معدودی می‌ماندند. با آمدن استاد غلامیان و عشقی که به آموزش داشتند و فضای صمیمی که شکل گرفت، این رشته متحول شد و براساس آمار تعداد دانش‌آموزان این رشته افزایش یافت و شاگردان این استاد به صورت ۱۰۰درصد جذب بازار کار شدند. 

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان هنرستان شهید چراغچی هم پس از هنرستان پیامبراعظم(ص) از وجود استاد بهره بردند که بدون هیچ چشمداشتی اثرات آموزش خود را در این هنرستان هم داشتند. کار استاد و تأثیر تربیتی او در کانون اصلاح و تربیت، بخش تراش گوهرها کاملاً مشهود بود و باید گفت در حال حاضر ما به صورت واقعی عزادار هستیم و به این فکر می‌کنیم چه کسی جایگزین استاد شودکه هم آموزش بی‌نقصی داشته باشد و هم با عشق و علاقه خود بتواند در شخصیت آن‌ها تأثیر بگذارد.

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش آموزش و پرورش خراسان رضوی از دیگر کسانی است که به نقش اساسی استاد غلامیان در آموزش دانش‌آموزان تأکید می‌کند و می‌گوید: یکی از دلایلی که مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها از سوی ارزیابان بین‌المللی تأیید شد، وجود رشته‌های مربوط به گوهرسنگ‌ها بود. در آموزش و پرورش نیروی رسمی برای رشته تراش سنگ نداشتیم و مجبور بودیم از طریق میراث فرهنگی و صنایع دستی برای تأمین معلم اقدام کنیم. فرایند آموزش، مطلوب ما نبود تا زمانی که استاد غلامیان وارد این عرصه شد و با وجود تخصص استاد، این رشته که مورد نیاز شهر مشهد است، جان گرفت.

حسین حسین‌پور اضافه می‌کند: از نظر اخلاقی، تربیتی، آموزشی، انضباطی، اخلاق حرفه‌ای و کار در بازار، استاد الگوی دانش‌آموزان بودند و شاگردان او بیکار نیستند و این رشته را مدیون استاد غلامیان هستیم. با رفتن او ضربه بزرگی به رشته آموزش تراش سنگ وارد شد. 

مریم محمدزاده از شاگردان استاد غلامیان درباره تخصص استاد در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها می‌گوید: حدود ۱۰ سال هم شاگرد استاد و هم همکار او بودم. در زمینه تراش سنگ‌ها استادان بسیاری هستند که بسته به تخصص و امکانات کارگاه خود، یک نوع سنگ را تراش می‌دهند؛ اما تفاوت استاد غلامیان با بقیه استادان عرصه تراش گوهرسنگ‌ها این بود که هر سنگی را با تبحر و سبک متفاوت خود می‌تراشید و ارزش آن را چندین برابر می‌کرد. 

به گفته سایر شاگردان استاد، آموزش و یاد دادن از رویه‌های استاد غلامرضا غلامیان بود. در حالی که او می‌توانست به دلیل سبکی که در تراش گوهرسنگ‌ها داشت، درآمد چندبرابری داشته باشد؛ اما خود را وقف آموزش شاگردانی کرد که حالا هریک یا نان‌آور خانواده‌ای هستند یا می‌توانند از این راه برای خود کسب درآمد کنند. مرور زندگی این استاد اخلاق، این شعر نظیری نیشابوری را به ذهن می‌آورد: «درس معلم ار بود زمزمه محبتی... جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را»  

خبرنگار: طاهره فجر داودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • جایی که تعلیم و تربیت با عشق گره می‌خورد
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • معلمی خاص برای دانش آموزان خاص