Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران از کاهش مشکلات هدایت تحصیلی و افزایش ظرفیت برخی رشته‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم برای ورود به پایه دهم در سال تحصیلی 96-97 از 18 تیر ماه آغاز شده است.

تابستان گذشته انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان با مشکلات بسیاری همراه شد و دانش‌آموزان نسبت به اجبار برای رفتن به رشته‌ای خاص معترض بودند، پس از حواشی ایجادشده در سال تحصیلی گذشته، وزارت آموزش‌وپرورش امسال نسبت به اعمال تغییراتی در شیوه‌نامه هدایت تحصیلی اقدام کرده است، در همین رابطه وجه تمایز جدی هدایت تحصیلی امسال با سال گذشته جنبه توصیه‌ای بودن آن است و دانش‌آموزان برای ورود به رشته تحصیلی اجبار نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرسول کریمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران، در رابطه با روند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم برای سال تحصیلی جاری گفت:‌ در بحث هدایت تحصیلی سه مولفه مدنظر است، در گام نخست استعداد و توانمندی را با توجه به ویژگی‌های شخصیتی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و تلاش کردیم آن را با توجه به استعداد و توانمندی مورد توجه قرار دهیم.

وی افزود: گام دوم و سوم در بحث هدایت تحصیلی، انتخاب آگاهانه و توسعه متوازن است در حقیقت آن چه که به دنبال آن هستیم این است که دانش‌آموزان براساس علائق و توانمندی رشته مورد نظر را انتخاب کنند و اطلاعات لازم را به آنها ارائه کرده‌ایم.

* مشکلات هدایت تحصیلی سال گذشته را شناسایی کردیم

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران گفت: در شهر تهران برای هدایت تحصیلی از مهر ماه سال گذشته کمیته‌های مختلف را تشکیل داده‌ایم، برای هدایت تحصیلی چهار کمیته داریم که در سطح وزاتخانه، استان، منطقه و مدرسه فعالیت می‌کنند. در شهر تهران از اواخر مهر ماه کمیته هدایت تحصیلی تشکیل شد و اشکالات سال گذشته را شناسایی و سبب‌شناسی کردیم تا مجدد تکرار نشود.

کریمی بیان کرد: 90 هزار دانش‌آموز در پایه نهم حضور دارند که به تعداد 98 هزار دفترچه راهنمای هدایت تحصیلی چاپ کرده و در اختیار آنها گذاشته‌ایم بنابراین دانش‌آموزان اطلاعات لازم را در این رابطه دارند از سوی دیگر با توجه به اینکه دانش‌آموزان در زمینه رشته‌های شاخه فنی وحرفه‌ای و کاردانش اطلاعات لازم را ندارند اطلس رشته‌ها به مناطق ارسال شده است.

* دلایل کاهش مشکلات هدایت تحصیلی

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم دانش‌آموزان انتخاب خوب و منطقی با توجه به استعداد، توانمندی و دورنمای کار در آینده داشته باشند، گفت: امسال در بحث هدایت تحصیلی مشکلات نسبت به سال گذشته بسیار کمتر است و علت آن چند موضوع است نخست آنکه بار روانی هیجانات کمتر شده و خانواده‌ها به این نتیجه رسیده‌اند همه موفقیت‌ها الزاماً در گروه تجربی نیست.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران بیان کرد: امسال 900 هزار داوطلب در کنکور 96 شرکت کردند که 500 هزار نفر از آنها در گروه تجربی بودند اما ظرفیت رشته‌‌های پزشکی، داندانپزشکی، داروسازی و رشته‌های زیرمجموعه مثل فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه محدود است و وقتی دانش آموز در این فرایند به نتیجه نمی‌رسد دچار یأس و سرخوردگی خواهد شد.

* افزایش ظرفیت برخی رشته‌ها

کریمی مطرح کرد: خانواده‌ها و دانش‌آموزان باید آگاه شوند و امسال برای هر دانش آموز حداقل سه تا چهار جلسه و برای خانواده‌ها نیز جلسه مشاوره برگزار کرده‌ایم همین مسئله بار روانی تمایل به برخی رشته‌ها را کمتر کرده است.از عوامل دیگر کاهش مشکلات هدایت تحصیلی، افزایش ظرفیت در برخی رشته‌ها بود چرا که در آبان و آذر سال گذشته مناطقی را که احساس می‌کردیم متقاضیان بسیاری برای رشته تجربی دارد، شناسایی کردیم و ظرفیت‌های لازم در این مناطق ایجاد شد و هم‌اکنون مشکل ظرفیت نداریم.

وی در پاسخ به این پرسش اگر دانش‌آموزی برای هیچ رشته‌ای واجد شرایط نباشد، تکلیف چیست؟ گفت: از 100 نمره هدایت تحصیلی، 65 نمره مربوط به بررسی‌های مشاوره‌ای و 35 نمره مربوط به سوابق تحصیلی است که نمرات کتبی پایه هفتم و هشتم با ضریب یک و پایه نهم با ضریب سه اعمال می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش شهر تهران بیان کرد:‌ اگر دانش آموزی نمره هیچ رشته‌ای را نیاورده باشد فرم تعیین وضعیت را تکمیل می‌کند و کمیته هدایت تحصیلی وضعیت او را تعیین خواهد کرد اما اگر دانش‌آموز تمایل داشته باشد به شاخه نظری برود باید در امتحان تعیین رشته شهریور ماه حضور یابد و امیدواریم دانش‌آموزان بهترین‌ها را انتخاب کنند و ما نیز بهترین‌ها را برای آنها خواستاریم.

انتهای پیام/

R1014132/P1014142/S2,22/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود دبیر و آموزگار در سال تحصیلی جدید حل شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: با جذب حدود یک هزار دبیر و آموزگار در سال جاری تقریباً مشکل کمبود دبیر و آموزگار در استان قزوین حل خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، نقی سیاهکالی مرادی مدیر کل آموزش و پرورش قزوین گفت: ۱۷ هزار معلم در قزوین وظیفه تدریس ۲۵۰ هزار دانش آموز را در ۱۶۷۰ مدرسه بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه سال گذشته با موج گسترده‌ای از بازنشستگی معلمان قزوینی روبرو بودیم و کار برای ما سخت شده بود، تاکید کرد: ۱۰۳۰ نفر از معلمان در سال گذشته در استان قزوین بازنشسته شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین با بیان اینکه تقریباً به همین میزان نیز در سال گذشته معلم جذب نظام آموزشی استان قزوین شد، تاکید کرد: با جذب حدود یک هزار دبیر و آموزگار در سال جاری تقریباً مشکل کمبود دبیر و آموزگار در استان قزوین حل خواهد شد.

وی عنوان کرد: معوقات دی، بهمن و اسفند ماه فرهنگیان و نیرو‌های خرید خدمت و کلیه بدهی حوزه امتحانات به همراه هدیه روز معلم طی یک تا ۲ روز آینده به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.

سیاهکالی مرادی اضافه کرد: در سال گذشته برای تجهیز مدارس فن و حرفه‌ای ۱۲ میلیارد تومان هزینه شده بود که این رقم در سال جدید با افزایش صد در صدی به ۲۴ میلیارد تومان افزایش یافت.

وی با بیان اینکه سرانه ورزشی مدارس با ۵۰ درصد رشد از ۳۳ سانتیمتر به ۴۸ سانتیمتر رسید، عنوان کرد: در دولت سیزدهم ۷۴ چمن مصنوعی در مدارس استان ساخته شده و امیدواریم این تعداد به ۱۰۰ زمین چمن افزایش یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین با بیان اینکه ۷۵ دانش آموز مبتلا به اوتیسم در قزوین تحصیل می‌کنند این آمار را افزایشی خواند و عنوان کرد: ۸ نفر از این دانش آموزان دختر و ۶۷ نفر نیز دانش آموز پسر هستند.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۹۹۰ نفر دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان قزوین شناسایی شدند که موفق شدیم با همراهی دستگاه‌های دیگر ۴۶۱ نفر را به چرخه تحصیل بازگردانیم.

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • مشکل کمبود دبیر و آموزگار در سال تحصیلی جدید حل شد
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است