Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا-معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به انجام هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم بعد از اعلام نتایج امتحانات خردادماه گفت: هیچ اجباری برای انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان وجود ندارد و تنها انتخاب آگاهانه آنان مدنظر است.

ساختار آموزشی 3- 3 - 6 از سال تحصیلی 91 - 90 با استقرار پایه ششم آغاز شده که در این سیستم آموزشی هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان در پایه نهم پس از پایان امتحانات و اعلام نتایج خردادماه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبدالرسول کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اقدامات آموزش و پرورش شهر تهران برای هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم اظهار داشت: از ابتدای سال تحصیلی ضمن تشکیل کمیته ای با حضور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، معاونت پرورشی و فرهنگی، معاونت متوسطه، روسای ادارات، حراست و روابط عمومی در سطح اداره کل و به تبع در سطح مناطق و مدارس، جلسات متعددی نیز برای اجرای مناسب هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان برگزار شده است.
وی، برگزاری جلسات و نشست های توجیهی فرایند هدایت تحصیلی توسط مشاوران در سطح مدارس را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: این جلسات از آبان 96 تا اردیبهشت ماه 97 برای ارائه آموزش های لازم به مدیران، دبیران، والدین در رابطه با نقش آنان در هدایت تحصیلی و دانش آموزان برای انتخاب آگاهانه، عالمانه و منطقی رشته تحصیلی خود برگزار شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران افزود: بیش از 90هزار دفترچه هدایت تحصیلی شامل برنامه زمان بندی هدایت تحصیلی، اطلاعات لازم در مورد رشته های تحصیلی و موضوع های مختلف در این حوزه توسط این معاونت و معاونت آموزش متوسطه شهر تهران تهیه و تدوین شده و در اختیار دانش آموزان و خانواده هایشان قرار گرفته است.
کریمی با اشاره به برگزاری آزمون های رغبت و توانایی در روند هدایت تحصیلی اظهار داشت: هر یک از این آزمون 15 امتیاز داشته و دانش آموزان در مدت زمان سه تا چهار ماه فرصت داشتند که فارغ از هر گونه دغدغه، اضطراب و نگرانی در مدرسه یا خانه با حضور والدین در این آزمون ها شرکت کرده و علایق و توانایی خود را به حرفه ها و رشته های مختلف اعلام کنند.
وی افزود: علاوه بر امتیاز آزمون های رغبت و توانایی، سوابق و عملکرد تحصیلی دانش آموزان(35 امتیاز)(پایه هفتم ضریب یک، پایه هشتم ضریب یک و پایه نهم ضریب سه)، نظرسنجی از دانش آموزان برای توجه به اولویت های انتخاب آنان از بین شاخه ها و رشته های تحصیلی موجود در دوره دوم متوسطه(10 امتیاز)، نظرسنجی از والدین برای تعیین اولویت های انتخاب رشته فرزند خود(پنج امتیاز)، نظرسنجی از معلمان دروس مختلف دوره اول متوسطه برای اعمال نظر تخصصی آنان در تعیین اولویت های تعیین شاخه و رشته تحصیلی دانش آموزان(10 امتیاز) و نظر نهایی مشاور براساس جمع بندی امتیازهای معیارهای چهارگانه ذکرشده(10امتیاز) از جمله ملاک های انتخاب رشته تحصیلی هستند.
کریمی، ظرفیت سازی برای رشته های مختلف در مدارس دولتی با همکاری و هماهنگی معاونت آموزش متوسطه را از دیگر اقدامات انجام شده در روند هدایت تحصیلی دانش آموزان عنوان کرد و گفت: فرم های هدایت تحصیلی بعد از اعلام نتایج امتحانات خردادماه بدون تغییرات همچون سال گذشته با آگاهی، دانش و هماهنگی بیشتر و براساس برنامه زمان بندی اجرا خواهد شد و خانواده ها و دانش آموزان دغدغه ای در این زمینه نداشته باشند که در صورت لزوم ظرفیت جدیدی را هم در مدارس ایجاد می کنیم.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر اینکه هیچ اجباری در انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان وجود ندارد، اظهار داشت: وظیفه ما آگاه سازی دانش آموزان نسبت به رشته های تحصیلی و انتخاب آنهاست و مهمتر اینکه دانش آموزان بتوانند انتخاب خوب و منطقی داشته باشند و استعدادهای خود را در همان جهت هدایت کنند.
وی درباره علاقه بیشتر دانش آموزان در سال های گذشته به انتخاب رشته علوم تجربی و ناکامی آنان در کنکور سراسری گفت: امسال سعی کردیم آگاهی های لازم را نسبت به رشته های تحصیلی به دانش آموزان و خانواده ها ارائه دهیم و اعلام کردیم که همه راه های موفقیت به رشته پزشکی ختم نمی شود، انسان ها می توانند در هر رشته ای با تلاش، اراده و همت خود، پله های ترقی را طی کنند، آموزش و پرورش هیچ حساسیتی نسبت به رشته تحصیلی خاص ندارد و دانش آموزان می توانند با آرامش رشته خود را انتخاب کنند.
کریمی توصیه کرد که دانش آموزان پایه نهم در انتخاب رشته تحصیلی تحت تاثیر همسالان قرار نگیرند و ضمن ارتقای دانش و آگاهی، علایق و استعدادهای خود را مدنظر قرار دهند، از نظرات افراد متخصص و باتجربه بهره مند شوند و بازار کار و آینده رشته تحصیلی خود را مورد بررسی قرار دهند و همچنین خانواده ها در انتخاب رشته تحصیلی فرزند خود علایق آنان را مورد توجه قرار دهند و انتظارات و خواسته های خود را که به آنها دست نیافتند به فرزندانشان تحمیل نکنند.
به گزارش ایرنا، در فرایند هدایت تحصیلی، دانش‌آموزان می ‌توانند بر اساس قوانین تدوین شده و ابلاغی به مدارس و با درنظرگرفتن علایق، استعداد و مؤلفه توزیع متوازن رشته‌های تحصیلی بر اساس امکانات موجود، یکی از شاخه‌های تحصیلی علوم تجربی، ریاضی، علوم انسانی و معارف اسلامی، فنی و حرفه‌ای و کاردانش را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کرده و در آن ادامه تحصیل دهند.
تهرام/7245/ 1539 /

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي آموزش و پرورش هدايت تحصيلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۷۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!

این معدل در سال ۱۴۰۰، برای رشته علوم تجربی ۱۳.۱۸، رشته ریاضی و فیزیک ۱۲.۳۵، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۴۲ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۰۴ ثبت‌شده است.

به گزارش فرهیختگان، در سال ۱۳۹۹ نیز معدل دانش‌آموزان برای رشته علوم تجربی ۱۳.۷۳، رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۵۰، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۱.۳۴ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۶ را نشان می‌دهد.

میانگین معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، در رشته علوم تجربی ۱۳.۷۷، در رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۲۸، در رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۷۶ و در رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۸ بوده است.

ازاین‌رو می‌توان نتیجه گرفت که میانگین معدل نمرات دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۲ نسبت به چهار سال پیش از آن در تمامی رشته‌ها با افت حدود دو نمره‌ای در امتحانات نهایی روبه‌رو بوده است.

ناظر به همین معیار و مولفه و با بررسی وضعیت استان‌ها، نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است. به این صورت که میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در استان‌های هرمزگان، کهگیلویه‌وبویراحمد، خوزستان، آذربایجان غربی ۸ تا ۹ بود. خراسان شمالی، گلستان، اردبیل، ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، فارس، کرمان، گیلان، بوشهر و چهارمحال‌وبختیاری نیز استان‌هایی هستند که میانگین ۹ تا ۱۰ را ثبت کردند. یعنی معدل دانش‌آموزان این استان‌های نیز کم و هشدارآمیز است. با این حساب مجموعا، در ۱۷ استان میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد هشت تا ۱۰ بوده که در وضعیت قرمز هستند.

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • متقاضیان جهش تحصیلی در کردستان از ۱۵ اردیبهشت نوبت گیری کنند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است