Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:59:12 GMT

انتخاب رشته دانش آموزان با رویکرد کارآفرینی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۵۵۹۸

انتخاب رشته دانش آموزان با رویکرد کارآفرینی

کرج - ایرنا - مدیر کل آموزش و پرورش البرز گفت: انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم در این استان باید با رویکرد بازار کار و کارآفرینی انجام شود که در این راه مشاوران تحصیلی مدارس و والدین نقش مهمی برعهده دارند.

به گزارش ایرنا، سالار قاسمی روز شنبه در نشست با مدیران مدارس آموزش و پرورش ناحیه یک کرج که در سالن امام علی (ع) کرج برگزارشد، اظهار داشت: با توجه به اشباع برخی از رشته ها و نیاز جامعه به نیروی انسانی مهارت دیده در رشته های فنی و تولیدی ضرورت دارد انتخاب رشته دانش آموزان به سمت بازار کار و کارآفرینی برای جلوگیری بیکاری در سال های آتی سوق داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان داشت: امروز نیاز کاری جامعه به نیروی انسانی خلاق و کارآفرین است لذا ادامه تحصیل دانش آموزان در رشته های فنی حرفه ای و کاردانش می تواند اولین گام برای تضمین شغلی آنها در آینده نه چندان دور باشد.
وی یادآور شد: فرآیند انتخاب رشته آگاهانه برای 35 هزار و 566 دانش آموز پایه نهم مدارس دوره اول متوسطه این استان در سال تحصیلی 98-97 در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: این دانش آموزان از ابتدای سال تحصیلی 98-97 در مدارس متوسطه دوره اول با مراحل هدایت تحصیلی آشنا شدند و حال نوبت انتخاب آنها برای تصمیم گیری ورود به رشته های مختلف در شاخه نظری و فنی و حرفه ای و کاردانش رسیده است.
وی با بیان اینکه در مدارس البرز 508 مشاور تحصیلی فعالیت دارد، اضافه کرد: هدایت تحصیلی در سال 98 بر اساس اسناد فرادستی و سند تحول بنیادین نسبت به چهار سال گذشته با تغییراتی روبرو شده که اطلاعات کامل شیوه نامه هدایت تحصیلی به دانش آموزان و والدین در طول سال تحصیلی اطلاع رسانی شده است.
وی اظهار داشت: در فرآیند هدایت تحصیلی نظر والدین، دانش آموزان، دبیران در دروس تخصصی هر رشته، مشاور مدرسه و آزمون های سه گانه روانشناختی محاسبه می شود.
وی تصریح کرد: برای آشنایی بیشتر والدین و دانش آموزان با هدایت تحصیلی و فرآیند انتخاب رشته در پایه نهم، در مراکز مشاوره مربوط به آموزش و پرورش البرز خدمات راهنمایی و مشاوره رایگان هدایت تحصیلی ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه 9 کمیته تخصصی هدایت تحصیلی ویژه دانش آموزان پایه نهم با محوریت انتخاب رشته آگاهانه در این استان فعال شده است، یادآور شد: این کمیته ها در راستای سازماندهی ، چگونگی ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان و کمک به دانش آموزان در انتخاب رشته آگاهانه در دستور کاری - اجرایی قرار گرفتند.
وی عنوان کرد: چهارمین سال است که هدایت تحصیلی در پایه نهم انجام می شود.
قاسمی اضافه کرد: در این فرآیند سوابق دانش آموزان در پایه های هفتم ، هشتم و نهم با ضریب خاص هر درس محاسبه و هدایت تحصیلی دانش آموزان ثبت می شود.
وی از فرآیندی بودن هدایت تحصیلی، تغییر شاخص های هدایت تحصیلی، کسب شایستگی های علمی و تخصصی دانش آموزان از تمامی دروس سال های قبل و توزیع متوازن دانش آموزان در رشته و شاخه های تحصیلی متناسب با نیاز کشور به عنوان ویژگی های آیین نامه هدایت تحصیلی در پایه نهم دوره اول متوسطه یاد کرد.
وی یادآور شد: آموزش و پرورش در نظر دارد تا پایان برنامه ششم توسعه به هدف حدود 52 درصد در رشته های نظری و 48 درصد در رشته های کاردانش و فنی و حرفه ای برای دانش آموزان دوره دوم متوسطه دست یابد.
وی ادامه داد: موضوع عملکرد تحصیلی دانش آموزان، کسب امتیاز از آزمون های پنجگانه مشاوره ای، نظر دانش آموز، معلمان، مشاور و والدین، 6 شاخص اصلی هدایت تحصیلی دانش آموزان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: انتخاب رشته اولین و مهمترین تصمیم گیری دانش آموزان در زندگیشان است که باید برای انتخاب درست آن آگاهانه عمل کنند. تا بیکار نمانند و در بازار کار جایگاهی را بر حسب علاقمندی و توانمندی و تخصص مهارتی به خود اختصاص دهند.
وی گفت: امسال 35 هزار و 566 دانش آموز پایه نهم در استان البرز در رشته های کاردانش ، فنی حرفه ای ، علوم انسانی، معارف اسلامی، ریاضی فیزیک و علوم تجربی انتخاب رشته می کنند.
استان البرز 460 هزار دانش آموز دارد.
2819/6993

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي انتخاب رشته دانش آموزان پايه نهم البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی معلم مراغه‌ای به عنوان برگزیده کشوری

 نسرین بایزید آموزگار پایه اول دبستان شهید بهروز نژاد در قالب تجربه‌ تربیتی جدید در رفتار و نگرش دانش آموزان تغییر ایجاد کرده و منجر به بهبود مصرف بهینه آب شده است.

این معلم مراغه‌ای گفت: از طریق داستان‌گویی، مدال قطره آب، بطری تزئین شده آب و نمایش فیلم‌ها روش درست مصرف کردن آب را به دانش آموزان آموزش داده است.

وی افزود: این دانش آموزان در مدرسه با مدال آبی که بر گردن آویخته اند حامل انتقال پیام درست مصرف کردن آب به سایر دانش آموزان هستند.

نسرین بایزید گفت: دانش آموزان نگهبان آب در منزل نیز مرتب به اعضای خانواده درخصوص صرفه جویی در مصرف آب تذکر می‌دهند.

وی افزود: با هدف فرهنگ سازی مصرف بهینه آب و یا هر نعمت دیگر لازم است در همه مقاطع تحصیلی اقدامات مشابهی به اقتضای سن و پایه تحصیلی دانش آموزان اجرا شود.

معلم مراغه‌ای با این خلاقیت خود در جشنواره تجارب برتر تربیتی وزارت آموزش و پرورش برگزیده کشوری معرفی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • متقاضیان جهش تحصیلی در کردستان از ۱۵ اردیبهشت نوبت گیری کنند
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • معرفی معلم مراغه‌ای به عنوان برگزیده کشوری