Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود شکوهی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در کرج با بیا اینکه صدور برگه‌های هدایت تحصیلی دانش آموزان از دهم تیرماه ۹۸ آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: به استان‌ها توصیه کرده ایم بر اساس اولویت‌های انتخاباتی دانش آموزان ظرفیت رشته‌های تحصیلی را برای دانش آموزان در شاخه‌ها و رشته‌های مختلف که مورد علاقه آنان باشد، ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: توزیع در رشته‌های مختلف بر اساس ظرفیت استان‌ها با توجه به توانایی، انگیزه، استعداد، رغبت و شخصیت دانش آموزان انجام می‌شود.

شکوهی با اشاره به اینکه از آغاز سال تحصیلی جاری تا کنون دوره‌های آموزشی و توانمند سازی مختلفی برای اولیا، مدیران، معلمان و مشاوران تحصیلی مدارس برگزار شده است، یاد آورشد: فرآیند هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم بر اساس جدول زمانبندی در طول سال تحصیلی ۹۸-۹۷ انجام شده است

مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش افزود: مشاورین مدارس در هدایت آگاهانه دانش آموزان برای تصمیم گیری صحیح در انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان مسئولیت خطیری بر عهده دارند.

وی تصریح کرد: پس از صدور کارنامه‌ها، ارزیابی نهایی برای صدور نمونه برگه‌های هدایت تحصیلی دانش آموزان بر عهده مشاوران تحصیلی مدارس است.

شکوهی در ادامه به سیاست توسعه متوازن شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی پرداخت و افزود: هدایت تحصیلی دانش آموزان باید بر اساس ایجاد حداکثر ظرفیت و دانش آموزان استعدادشان در نظر گرفته و دنبال شود.

وی گفت: تنها محدودیت آموزش و پرورش استان‌ها در بخش هدایت تحصیلی را فضا، امکانات و نیروی انسانی تشکیل می‌دهد،

وی در ادامه به انتخاب رشته تحصیلی یک میلیون و ۷۰ هزار دانش آموز در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ در پایه نهم مدارس متوسطه اول پرداخت و افزود: برای پیشگیری از افت تحصیلی، بیکاری در آینده و نارضایتی شغلی، دانش آموزان و خانواده‌هایشان باید به موضوع هدایت تحصیلی نگاهی آگاهانه و تخصصی داشته باشند.

وی فرآیند هدایت تحصیلی را یکی از مباحث جدی نظام آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: شکوفایی استعداد، شناسایی رغبت و علایق دانش آموزان از جمله شاخص‌های مهم در بحث هدایت تحصیلی را تشکیل می‌دهند که ضرورت دارد دانش آموزان به آگاهی لازم برای انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر در پایه نهم دست پیدا کنند.

مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: هدایت تحصیلی بر اساس چهار رکن استعداد و علاقه دانش آموزان، امکانات موجود در آموزش و پرورش و نیاز جامعه انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: کمیته‌های هدایت تحصیلی نیز با هدف آگاهی بخشی به دانش آموزان و اولیای آنان در اداره‌های مشاوره آموزش و پرورش استان‌ها از آغاز سال تحصیلی ۹۸-۹۷ فعالیت کاری خود را طبق جدول تنظیم شده در این بخش مهم شروع کردند.

شکوهی، فرآیندی بودن هدایت تحصیلی، تغییر شاخص‌های هدایت تحصیلی، کسب شایستگی‌های علمی و تخصصی دانش آموزان از تمامی دروس سال‌های قبل و توزیع متوازن دانش آموزان در رشته و شاخه‌های تحصیلی متناسب با نیاز کشور را از ویژگی های آئین نامه هدایت تحصیلی برشمرد.

وی تاکید کرد: دانش آموزان در پایه دهم متوسطه دوره دوم در شاخه نظری که شامل رشته‌های ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش است ادامه تحصیل می‌دهند.

۱۴ میلیون دانش آموز در مدارس کشور تحصیل می‌کنند.

۲۸۱۹/ ۶۱۵۵

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!

طبق اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت آموزش‌وپرورش، میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در رشته تجربی ۱۱.۲۳، رشته ریاضی ۱۰.۷۹، رشته انسانی ۸.۷۵ و در رشته معارف ۱۰.۵۶ بوده است. درحالی‌که سال ۱۴۰۱ میانگین نمرات دانش‌آموزان برای رشته علوم تجربی ۱۳.۰۲، رشته ریاضی و فیزیک ۱۲.۶۴، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۲۰ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۰۱ بوده است.

این معدل در سال ۱۴۰۰، برای رشته علوم تجربی ۱۳.۱۸، رشته ریاضی و فیزیک ۱۲.۳۵، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۴۲ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۰۴ ثبت‌شده است.

روزنامه فرهیختگان نوشت:در سال ۱۳۹۹ نیز معدل دانش‌آموزان برای رشته علوم تجربی ۱۳.۷۳، رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۵۰، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۱.۳۴ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۶ را نشان می‌دهد.

میانگین معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، در رشته علوم تجربی ۱۳.۷۷، در رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۲۸، در رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۷۶ و در رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۸ بوده است.

ازاین‌رو می‌توان نتیجه گرفت که میانگین معدل نمرات دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۲ نسبت به چهار سال پیش از آن در تمامی رشته‌ها با افت حدود دو نمره‌ای در امتحانات نهایی روبه‌رو بوده است.

ناظر به همین معیار و مولفه و با بررسی وضعیت استان‌ها، نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است. به این صورت که میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در استان‌های هرمزگان، کهگیلویه‌وبویراحمد، خوزستان، آذربایجان غربی ۸ تا ۹ بود. خراسان شمالی، گلستان، اردبیل، ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، فارس، کرمان، گیلان، بوشهر و چهارمحال‌وبختیاری نیز استان‌هایی هستند که میانگین ۹ تا ۱۰ را ثبت کردند. یعنی معدل دانش‌آموزان این استان‌های نیز کم و هشدارآمیز است. با این حساب مجموعا، در ۱۷ استان میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد هشت تا ۱۰ بوده که در وضعیت قرمز هستند.

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • متقاضیان جهش تحصیلی در کردستان از ۱۵ اردیبهشت نوبت گیری کنند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است