Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@00:26:48 GMT

فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در کلاس نهم تشریح شد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۷۲۱۶

فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در کلاس نهم تشریح شد

حجت‌الله نریمانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سنندج در تشریح جزئیات هدایت تحصیلی در سال تحصیلی 1399-1400 اظهار کرد: هدایت تحصیلی یکی از موضوعات مهم در نظام تعلیم و تربیت و یکی از اتفاقات مهم در زندگی هر فرد است که باتوجه به علاقه و توانایی دانش‌آموزان اغلب پایه‌گذار رشته شغلی فرد در آینده نیز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی غرض از راهنمایی و هدایت تحصیلی در دوره متوسطه را هدایت دانش‌آموزان به مناسب‌ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه آنان و به تناسب امکانات و نیازهای کشور دانست.

این مقام مسئول با بیان اینکه اولویت‌بندی رشته‌های تحصیلی بر اساس امتیاز کسب‌شده‌ی دانش آموز از 100 تعیین می‌شود؛ گفت: انتخاب شاخه و رشته‌ تحصیلی یا همان هدایت تحصیلی بر اساس 6 مؤلفه تعیین شده است.

نریمانی به این موارد اشاره کرد و یادآور شد: نظر دانش‌آموز، نظر والدین، نظر معلمان دوره متوسطه، نتایج آزمون‌های مشاوره‌ای، نتایج عملکرد تحصیلی یا همان نمرات درسی و نظر مشاور از مولفه‌های هدابت تحصیلی است.

وی انتخاب رشته را یکی از مهمترین انتخاب‌های دانش‌آموزان در پایان متوسطه اول و همچنین پس از پایان تحصیلات متوسطه دوم دانست و گفت: همه افرادی که متقاضی ورود به آموزش عالی هستند فرآیند انتخاب رشته را تجربه کرده‌اند و این انتخاب به دلیل اهمیتی که در تعیین سرنوشت افراد بازی می‌کند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد.

وی عوامل مؤثر بر انتخاب رشته را به دو دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم کرد و اظهارداشت: این عوامل که کنترل برخی از آنها تا حدودی از اختیار فرد خارج است به صورت مستقیم و غیرمستقیم انتخاب او را تحت تاثیر قرار می‌دهند و شناخت این عوامل می‌تواند ما را در انتخاب بهتر یاری دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان خانواده، محیط آموزشی، افراد اثرگذار در زندگی فرد، گروه‌های همسالان، رسانه‌ها و وسایل ارتباط جمعی، پیشرفت علوم و تکنولوژی، زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و غیره را از مهم‌ترین عوامل بیرونی مهم و تاثیرگذار بر انتخاب رشته تحصیلی داوطلبان برشمرد.

نریمانی در ادامه به عوامل درونی تاثیرگذار بر انتخاب رشته نیز اشاره کرد و هوش و استعداد، علاقه و رغبت، ارزش‌ها و نگرش‌ها، اعتقادات، جنس، توانایی و مهارت، ویژگی‌های شخصیتی، اهداف و انگیزه‌های فردی، تجربیات دانش‌آموز، خودباوری و استقلال را از اهم این عوامل عنوان کرد و گفت: همه این عوامل بیرونی و درونی باید به درستی مدیریت شوند تا یک انتخاب درست و آگاهانه اتفاق بیفتد.

وی اضافه کرد: نمونه برگ هدایت تحصیلی همزمان با اعلام نتایج امتحانات خرداد و شهریور ماه، برای همه دانش‌آموزان صادر و در اختیار دانش‌آموز قرار می‌گیرد.

نریمانی با اشاره به نقش حساس مشاورین در بحث هدایت تحصیلی، گفت: همه کارکنان آموزشی و پرورشی مدرسه باید با مشاورین همکاری لازم را داشته باشند و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای درست و صحیح هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و تایید نهایی نمون برگ آن بر عهده مدیر مدرسه است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان آموزش انتخاب رشته کردستان هدایت تحصیلی دانش آموزان انتخاب رشته دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید



هرمزگان-جام جم انلاین-مهدی دوستی استاندارهرمزگان،در آیین زنگ سلام معلم از افزایش سرانه فضای آموزشی استان در سال جدید با ساخت ۶۰۰کلاس درس جدید خبرداد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز 11 اردیبهشت در آیین زنگ سلام معلم اظهار داشت: افزایش سرانه‌ی فضای آموزشی یکی از سیاست‌های دولت بود که در سطح استان هرمزگان با جدیت دنبال شده است.


وی با تأکید بر توسعه و افزایش سرانه آموزشی در مناطق حاشیه‌ای بویژه در شهر بندرعباس، افزود: سال گذشته بیش از 800 کلاس درس به فضاهای آموزشی استان افزوده شد و امسال هم برنامه ریزی برای احداث 600 کلاس درس جدید انجام شده است.


استاندار هرمزگان با پرداختن به نقاط قوت استان در حوزه آموزش و پرورش گفت: همان اندازه که پرداختن به نقاط قوت امید ‌آفرین است تلاش و تمرکز بر رفع 2 ضعف عمده‌ی آموزش استان نیز ضرورت دارد که یکی افزایش تعداد ورودی‌های کنکور استان به دانشگاه‌های برتر کشور و دوم ارتقاء میانگین نمرات دانش آموزان در آزمون‌های نهایی است.


وی با تاکید بر لزوم تکریم معلمان و افزایش سطح خدمات رفاهی ایشان تصریح کرد: همه‌ی ما هر چه آموخته‌ایم نتیجه آموزش و زحمت معلمان شریف بوده و به پاس آن در حوزه کیفیت دهی به خدمات رفاهی تلاش داریم، سال قبل در حوزه رفاهی معلمان اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال نیز اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌هایی جدید در حال اجرا، تقدیم جامعه فرهنگیان استان می شود.


نماینده عالی دولت خطاب به دانش آموزان گفت: شما وارثان تمدن بزرگ ایران اسلامی و پاسبانان قدرتمند خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای مکران هستید، شما وارث بزرگان و شاعران نامداری همچون حافظ و سعدی و مولانا هستید، باید خوب درس بخوانید و قوی باشید تا با دانش و تدبیر سکان مدیریت آینده استان را در دست بگیرید.


دوستی با اشاره به شرایط منطقه و لزوم افزایش قدرت کشور گفت: دانش آموزان عزیز قدر خود را بدانید شما بسیار مهم هستید و در جای مهمی قراردارید، در منطقه ما باید قدرتمند و مجهز به دانش و تجهیزات و تسلیحات روز باشیم تا دشمنان جرأت جسارت نداشته باشند.


احمد مرادی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از زحمات معلمان، خاطراتی از زندگی و منش شهید حسین اله پرست که مدرسه مزین به نام ایشان بود پرداخت و گفت: شهید اله پرست با سن و سال بسیار کمی که داشت اما فرماندهی شجاع بود و فرماندهی گردانی از لشکر ۴۱ ثاراله به فرماندهی سردارشهید سلیمانی را این جوان هرمزگانی برعهده داشت و دانش آموزان مدرسه ای که به نام این شهید عزیز مزین است راهروان راه پاکش هستند.


گفتنی است در این آیین از جمعی از معلمان نمونه استان هرمزگان تجلیل شد که فردا 9 نفر از ایشان در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری شرکت خواهند داشت.در پایان مراسم زنگ سپاس معلم نیز به صدا در آمد.

دیگر خبرها

  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید